Helgen innan midsommar hade vi turen att få vara med på en Bettinsson-träning i Hälsingland. Det var Ralf & Ilona Falkeland som hade bokat upp far & son (Mark & Jamie) Bettinsson för en helg på deras ägor.

Vi åkte upp redan på fredagen och ”våldgästade” Pella (Paw of Sweden) med familj. Hon har nämligen en kullbror till Freddy som heter ”Rune”, så det var tack vare henne vi fick nys om att far & son Bettinsson skulle vara i hennes trakter och hålla en träningshelg. Det slumpade sig även så att vi denna helg också skulle leverera Douglas till hockeyläger uppe i Furudal, och det ligger bara 1 timmes bilfärd från Bollnäs där Pella bor. Perfekt kombination!

Jag lämnade Benke & Freddy med Pella & hundar på lördagen och for upp till ”hockeyland ” medan de åkte på hundträning för Mark & Jamie Bettinsson hos Ralf & Ilona Falkeland. De hade en fantastisk dag med bara lätt duggregn och kanonträning på helt underbara marker. Benke var mer än nöjd med Freddys uppförande och så var även Mark som han gick för under dagen. Känns kul med lite positiva omdömen om Freddy , speciellt nu efter några misslyckanden med B-prov. Deras åsikt om Freddy stämmer väl överens om det vi kommit fram till och det känns extra bra. Enligt Mark Bettinsson är ”Freddy en fantastisk jakthund (läs A-provshund) med lagom fart som inte missar något och kan även gå på Field-trials”. Det värmde våra något sargade hjärtansmiley. Han tyckte Benke & Freddy skulle komma över till England och gå på prov där?!….

På söndagen var även jag & Alissa med på träningen. Dagen till ära öste självklart regnet ner! Jag & Alissa var med under halva förmiddagen och gick för Mark vilket var mycket givande. Sen gick det tyvärr inte längre… Alissa blev lägre och lägre ju längre tiden gick och till slut gick hon inte från min sida när vi var anmanade att hämta en apport. Helena (hennes förra ägare) har berättat för mig att hon är negativt påverkad av Mark (varför vet vi inte) och det kom verkligen tillbaka. Otroligt vad hundar ändå kan komma ihåg. Det var ju över två år sedan Helena & Alissa var över och tränade för dem i England. Hur underligt som helst men inget man kan göra något åt. Det var bara för oss att avbryta och gå ur ledet och tillbaka till bilen istället. Så mycket för den träningsdagen… Benke & Freddy fick i alla fall en kanonhelg med superbra träning. Likaså Pella & Rune som jag hann se (tack vare / pågrund av Alissas ovilja att träna för Mark). Kul att se bröderna tillsammans. De är väldigt lika med ändå väldigt olika – fascinerande!

Början av Midsommarhelgen tillbringade vi i Furudal. Douglas ska alltid hämtas hem på midsommaraftons förmiddag, så numer vi åker upp dit redan på torsdagen med hundarna och bor på Furudals Bruk. Ett jättetrevligt ställe med fantastiska marker runt husknuten. Mycket myrmark och gömda insjöar som man kan träna hund vid. Mycket tallmoskog och vitmossa i markerna vilket gör det mjuk och tungt på samma gång. Helt fantastiskt! Furudal är ett sånt ställe jag skulle kunna tänka mig att ha ett sommarställe på och åka upp och träna hund. Resten av midsommarhelgen kommer vi att tillbringa hemma och fixa med tomten mellan regnskurarna. Det är en del som har varit hårt eftersatt den här säsongen – vet inte varför?… Kan bero på att dygnet bara har 24 timmar och att vi prioriterar hundarna och Douglas hockey…smiley

Ha en fortsatt bra sommar!