Helgen som var tillbringade vi (hela flocken Odenmark) i Bälinge ovanför Uppsala. Vi och många andra trevliga retrievermänniskor hade anmält oss till träning för Sören Norén & Fredrik Lindström. En toppenhelg blev det med strålande sol och dryga 25+ (nästan lite för bra väder för att gå på ett fält och träna hund i dagarna två)…

Benke kände att han behövde ”vila” sig från Freddy lite så på lördagen körde jag honom och Benke tog hand om Alissa. På söndagen bytte vi tillbaka till ”rätt” hund igen.

Jag och Benke hamnade i samma träningsgrupp och på lördagen gick vi för Sören. Det var en mycket bra träningsdag med upplägg A’la A-prov på ett stort öppet fält med ganska få referenspunkter. Jättenyttigt. Sören fokuserade mycket på oss som förare och hur vi förde våra hundar. Precis vad jag behövde. Bl. a fick jag bastning för att jag var för snabb med mina dirigeringstecken. Freddy i synnerhet behöver tydliga och långsamma tecken så han hinner med att koppla på hjärnan och förstå. Det kändes sådär att köra Freddy. Jag märkte tydligt att han trivs klart mycket bättre med att arbeta tillsammans med husse. Men jättenyttig träning för oss bägge. Benke & Alissa skötte sig kanonbra men hade lite problem med avlämningarna och att hon vid några tillfällen glömde bort sig och kom till mig istället för avlämning (till min stora glädje, hehee).

På söndagen återgick vi till normalläget och då tränade vi för Fredrik. Då gick vi i mer blandat terräng och körde över stora diken där vi förlorade hundarna ur sikte en kort stund. Både Alissa & Freddy skötte sig mycket bra hela dagen och verkade glada och nöjda med att ordningen med förare var återställd. Det kanske var bra att byta hund. Bägge två kändes mycket mer uppmärksamma och lyhörda på vad vi ville – kul!

Benke sammanfattade helgen på ett bra sätt tycker jag…”På en och samma helg har jag kört både Formel 1 (Alissa) och traktor (Freddy) för två kanonduktiga tränare”. Jag kan bara hålla medsmiley. Vi har verkligen två underbara ytterligheter till hundar.

Känns bra att ha fått lite ny inspiration så vi kan träna vidare inför höstens stundande jakter och A-prov. Sen är det alltid lika kul och komma ut och träffa alla underbart trevliga retriever ägare!

Ha en underbar sommar ni som tittar in!