Helgen startade med massor av jobb . Jag har hjälpt till att installera en ny server på mitt arbete, och det tar sin ”lilla” tid. Så hela skärtorsdagen och halva långfredagen gick åt till att få ordning på det. Det blev m.a.o ett par riktiga tråkdagar för Alissa & Freddy, men det kan de behöva emellanåt.

På påskafton styrde hela familjen kosan mot Gräddö, Norrtälje för att fira påsk med Benkes mamma och syskon med respektive. Självklart var även Freddy & Alissa med. Efter ett stort intag av påskmat till lunch var det skönt att kunna ta ut hundarna på en kombinerad promenad/träningsrunda. Benkes mamma bor nämligen helt suveränt ur hundsynpunkt, i ett litet radhusområde med en äng och skog 20 meter från ytterdörren. Kan det bli bättre? På ängen finns det även ett dike i form av ett L och några buskar som man kan ha som målområden. Skogsgränsen är inte helt rak, utan börjar längre in på ena sidan, så även där går det att göra en hel del skoj övningar för hundarna. Benke var ute och preparerade med dummys innan vi tog ut hundarna på en skogspromenad för att sedan avsluta med en halvtimmes träning. Publik hade vi också i form av grannar och resten av familjen. De var mycket imponerade av vad vi gjorde. Det är ju tacksamt med publik som aldrig har sett ”jaktlabbeträning” utan mest är vana att se kopplade ”soffpotatisar” (som de uttryckte det). Det behövs inte så mycket då. När Alissa & Freddy var tillfredställda kunde vi återgå till mer påskfirande med ännu mer goda onyttigheter. Härligt!

Påskdagen ägnades åt att börja vårstäda trädgården hemma. Hundarna verkade ganska nöjda med att bara vara hemma och rulla runt och mysa på en soldränkt tomt. På eftermiddagen kunde vi inte hålla oss längre, utan tog på oss träningsmunderingen och åkte iväg till Görvelns vattenverk i Viksjö med hundarna. Vi kände att det var läge att finslipa formen inför annandagens Dummy Trial. Vi tränade på minnesmarkeringar och långa linjetag. Vi la även in några långa enkelmarkeringar. Bägge hundarna gick som tåget och det var inte mycket att klaga på. Wow, vilken bra träning det blev! Det är sådana här dagar man måste försöka tänka tillbaka på när det går helt åt andra hållet istället.

På annandagen gick vi upp i ottan för att hinna i tid till Dummytrialet (Mocktrial) vid Sundsta, Norrtälje. Benke var kastare under dagen och jag startade Alissa igen. Inte heller den här gången fick vi till det, tyvärr. Men till skillnad från förra starten var jag inte alls nervös, nu visste jag ju lite bättre hur det går till. Trots usel insats från oss så blev det en toppendag… Återigen lärde jag mig massor av att titta på andra, mycket duktiga förare och deras hundar. Dagens höjdpunkt var nog ändå de två sista apporterna som var helt utslagsgivande för vem som skulle ta hem segern. De fick varsin enkelmarkering på ca 150 meter som skulle in. Terrängen var en kraftledningsgata med allt vad det innebär av småsly, enar, rishögar och diken. Den vinnande hunden gick rakt ut hela vägen utan att tveka och satte ner nosen och började söka i rätt område direkt. Sen letade den i ett område som inte var större än 3×3 meter. Mycket snabbt hittas apporten och återbördades till husse. Detta utan att föraren använde pipan en enda gång. Det var något av det bästa jag har sett hittills! Man kan inte bli annat än imponerad. Samtidigt inser man att man har en lååååång väg kvar att vandra.

Vi tog en dags extra ledigt på tisdagen efter påsk och åkte upp till Peggy i Grillby och var med på en halvdags träningskurs. Efter gårdagens Dummytrial-fiasko kändes det bra att kunna åka dit och träna på några av sakerna som gick fel. Det mesta (99,9%) är ju självklart mitt fel som förare. Det är mycket att tänka på, men nu känns det lite mer hoppfullt igen. Många bra tips om hur jag som förare måste tänka, fick jag med mig. För Freddys del gick det toppenbra. Han gick som tåget för Benke och gick igenom terräng han aldrig provat förr. Det var riktigt kul att se – känns hoppfullt inför framtiden!

Nu blir det ett par dagars hårt yrkesarbete innan vi packar väskor och bil och beger oss upp till Leksand för att se Douglas spela hockeycup hela helgen. Självklart hänger hundarna och alla träningsgrejer med också. Det blir ju en del ”dötid” mellan matcherna, så då tänkte vi passa på att träna i terräng vi inte annars har till tillgång till här nere.

Må bäst alla ni som tittar in!