Det är nästan lite som med ketchupflaskan. Först kommer inget, sen kommer inget, sen kommer inget… Sen kommer allt på en gång! smiley

Jag startade upp förra veckan med att åka till Freddys uppfödare Helena i Uppsala (kennel Reedsweepers) och var med på en träningskurs med Alissa. Det var mycket walk up med olika störningar. Precis vad vi behöver! Det var en av sakerna jag lärde mig på Dummy trialet. Sen blir det ju inte sämre av att hon känner Alissa utan och innan och kan ge mig ”matnyttiga” tips. Vi åkte därifrån mycket nöjda och med ny inspiration att fortsätta träningen på hemmaplan.

Under veckan har jag och hundarna skakat av oss vintern och varit ute och tränat lite i stort sett varje dag för att komma i vårform inför B-prov, WT och annat skoj vi har anmält oss till.

I helgen (fre – sön) var det Hockey Cup för Douglas igen. Den här gången i Flemmingsberg, söder om Stockholm. Det roliga den här gången var att jag hittade ett helt fantastiskt naturområde med rolig och lite annorlunda terräng än vad vi har hemma, precis bakom ishallen. Så på lördagen tog jag med alla ”leksaker” till hundarna. Mellan matcherna, i strålande vårsolsmiley, drog jag på mig gummistövlar, apportkastare, bollar och dummys och sedan hade vi jättebra träning! Det blev både långa linjetag över diken och dolda apporter på lite kluriga ställen efter att ha byggt upp några målområden. Vi hade en riktig kanondag! Freddy passade även på att bada och simma lite i de större dikena som var rejält vattenfyllda pga rådande snösmältning. Alissa & Freddy låg sedan mycket lyckliga och trötta och sov i bilen när jag var inne och tittade på spännande ungdomshockey. Vad mer kan man begära av en vårhelg?!…

… Jo, på söndagen fick Douglas klara sig själv på hockeycupen. Jag, Benke, Freddy & Alissa styrde istället kosan mot Grillby och en kursdag med Peggy (kennel Reloads). Det var dags för steg 3 i dirigering. Vädret var inte lika vårlikt som lördagens, men vad gör väl det när man är på en kanonbra kurs med superbra tränare och trevligt sällskap av andra likasinnade. Även om det blåste och var ganska kallt så blev även den här dagen en riktig toppendag!

Nu tar vi ett par dagars vila från träning och njuter av långa skogsprommenader i skogen. Till påskhelgen är det dags igen. På annandagen ger vi oss på ett nytt Dummy trial i Norrtälje och hoppas att det går bättre den här gången.

önskar alla som tittar in en GLAD PÅSK!smiley