Ja, nu kan man verkligen konstatera att hösten är här på allvar…

I veckan som gått har vi försökt hinna med lite träning på eftermiddagarna, men det är svårtsmiley. När man går ut strax efter 15:00 är det fortfarande ljust och man tycker sig ha tänkt ut ett snabbt och effektivt upplägg som bör hinnas med innan det mörknar. Men vad händer? Jo så snart hund nummer 1 kommer in med den första apporten och det är dags att skicka nästa har det redan mörknat. Inte roligt. Men det är bara att ”gilla läget” – vi bor ju i Sverige och det är likadant varje år, men likafullt känns det trist.

Igår (lördag) hann vi i alla fall med en hel del träning mitt på dagen. Det blev mest markeringsövninger med flera markbyten. Det gäller att passa på när de får skjuta grovkalibrigt på skjutbanan här hemmasmiley. Då håller jag till bakom vallen och passar på att skjuta med apportkastaren. Där finns det både diken, stigar och buskar man kan skicka hundarna igenom. Det blev ett riktigt lyckat träningspass med bägge hundarna! Även Freddy & Alissa verkade nöjda och trötta efter dryga 2 timmar ute på fälten med mycket pang, pang.

Idag gick vi ut för att träna linjetag och dirigering på skjutbanans ängar. Inga skott idag. Det är skjutförbud på fredagar och söndagar och det försöker jag också att hålla på, så inte skytteklubben får en massa kritik i onödan. Jag lät hundarna sitta i bilen medan jag gick ut och la ut dummies vid 4 olika målområden som sedan tidigare är väl etablerade för båda hundarna. Idag var det inte lika skönt väder. Regnet hade hunnit även hit, usch & fy! Men det gäller ju som sagt att passa på när det är ljust och man är ledig på helgen. I början fungerade alla linjetag jättebra och de lyssnade fint på mina signaler, men ju längre tiden gick dessto mer började det regna och sedan övergå till snö. Hundarna i sin tur lyssnade då mindre och mindre på mig och verkade inte alls nöjda med att vara ute i snöovädret. Efter ett par ”utvecklingssamtal” smileymed var och en av dem (i snöstorm) – kunde vi i alla fall avsluta övningarna i bra samvekan, skönt! Blöta och lite frusna traskade vi så tillbaka till bilen för hemfärd. Nu dröjer det nog till nästa helg igen innan det blir möjlighet till träning i dagsljus igen.

Ha en bra vecka! Ewa & hundarna