Äntligen är Alissa helt återställd i tassen. Det blev inget Retrievermästerskap i år för vår del. Det kändes viktigare att Alissa blev helt bra än att komma till start. Förhoppningsvis har vi några år till på oss innan hon pensioneras helt.

Vi har istället ägnat den här underbara höstveckan åt att träna lite på egen hand. Vi har mjukstartat med lite enkla & dubbla markeringar och några lagom långa linjetag. Gissa om det var någon som var lycklig över att äntligen få arbeta och hämta ”tygpåsar” igen smiley!!! Freddy har fått följa med men fått vara helt passiv. Han ska bara få ha tråkigt ett tag nu när Alissa & jag är ute och tränar, så får vi se om han kan få upp gnistan igen när det är dags för träning igen inför vårproven.

I övrigt har vi bara njutit av en underbar höstvecka med långa skogsprommenader. Vi har ett par fantastiska naturreservat alldeles i närheten där vi bor, så man kan variera område en del del så det inte bara blir samma samma hela tiden. Så här på hösten är man i stort sett själv ute i markerna, i alla fall i veckorna. På helgerna däremot kan man möta både svampplockare och indianersmiley(det brukar vara en massa scoutbarn utklädda till indianer och leta saker i skogen). Hundarna blir lite snopna men det är bra träning att det kan dyka upp något helt oförutsett där man minst anar det…

Ha en fortsatt bra höst ni som tittar in! //Ewa