Den här helgen är det Douglas – lillhusse – som har varit huvudpersonen.

I fredags eftermiddag packade vi bilen full med hockeybackar, oss själva samt Freddy & Alissa och styrde mot Norrköping. Douglas hockeylag, Järfälla HC team-95, spelade årets första hockey cup där lördag – söndag.Blog Image

Eftersom det blir en hel del ”dötid” mellan matcherna är det perfekt att ha med sig hundarna. De får visserligen ligga en del i bilen men mellan matcherna har man ändå mycket tid över att ägna åt dem. Just i Norrköping ligger ishallen väldigt bra till i anslutning till stora, välklippta fotbollsängar. Så här års är det inte någon aktivitet på dem så man har suveränt bra ställen att träna låååånga linjetag på. Eftersom Alissa fortfarande är justerad efter tassingreppet så tog vi det dock väldigt lugnt med henne. Freddy däremot fick en del träning under helgen. Det blir ju även en hel del socialträning för hundarna. Inte nog med alla nya dofter och marker, det är ju så mycket nya människor som vill hälsa – vissa i konstiga kläder (hockeyutrustning)… Inte bara det – man sover ju borta också. Det har gått alldeles utmärkt att bo på hotell med hundarna. I alla fall när man har såna’ här ”juveler”, de är så coola!!! Det blir lite speciellt och mysigt även för dem, eftersom man lever så tajt på hotell och alla sover tillsammans i en enda stor ”rul” i dubbelsängen. Men som man säger ”borta bra, men hemma bäst”. Det var två lyckliga hundar som kom hem till sitt på söndagskvällen.

Douglas var också trött på vägen hem men mycket lycklig…Killarna VANN smiley hela cupen utan en enda förlorad match !!! Då känns det extra roligt att ha varit med och hejat fram dem.

Idag har hundarna mest legat utslagna och sovit. Det är jobbigt att vara hockeymaskot till lillhusse.

Ha en bra vecka ni som tittar in! smileyEwa