Tänk som det kan bli – ena dagen glädje över andjakt och annat skoj som hänt, för att nästa dag bytas till skador och veterinärbesök.

I fredags skulle jag som vanligt ta ut hundarna på en morgonrunda, då jag till min förskräckelse upptäcker att Alissa knappt kan gå. Hon är blockhalt på vänster fram. Efter genomgång hemma av både tass och ben, utan att hitta något sår eller annat konstigt, konstaterar vi att det bara är att åka till Albano djursjukhus akut.

Väl där är det som med alla sjukhus – det är bara att vänta och det kan ta lååång tid. Efter ca 2 timmar kommer vi så in och får träffa en jättetrevlig veterinär. Inte heller hon kan hitta något fel men konstaterar att hon är lite svullen på tassen. Det kan ju ha kommit in ett strå eller att hon fått ett sticksår som inte syns. Vi skickas hem efter att Alissa fått en spruta med smärtstillande och penicillin, vi får även ett recept med antibiotika för säkerhets skull.

Framåt kvällningen har tassen svällt upp till över dubbla sin storlek och en böld har bildats mellan ”ring & lill-tån”. Så det är bara att sätta sig i bilen igen och åka tillbaka till Albano. Roligare kan man ju ha en fredagskväll… Kvällen/natten (00:45) slutar med att jag får åka hem utan Alissa. Henne behåller de för att skära upp bölden och sätta i dränage. Jag får hämta hem henne på lördag förmiddag igen. Så nu är det ett par veckors konvalescens innan vi kan träna och göra annat skoj igen, typiskt, när allt såg så bra ut inför höstens äventyr.Blog Image

Freddy har startat på B-prov igen i söndags. Den här gången var det Uppsala – Höst, i Siggefora. Tyvärr 0:ade han & Benke. Söket som har varit hans paradgren har nu blivit hans akilleshäl. Tills vi fått rätsida på det kommer han inte att få starta fler gånger. Det är väl som med barn – de mognar fläckvis. Det är bara att ta nya tag och kämpa vidare med träningen. Freddy’s syster Ace däremot tog sin andra 1:a i ÖKL på lika många starter! Jättegrattis säger vi till superduktiga Ace & Peggy!!!

Själv var jag funktionär på elitrutan och skrev till domaren. Det är lika roligt varje gång. Jag kan verkligen rekommendera andra att vara ”funkis” på prov. Man lär sig så himla mycket. M.a.o. åter en härlig helg i hundens tecken!