Den här bloggen har ju legat i träda sedan december. Kan man snabbspola? Javisst! Småviltsjakter, hundträningar, domaruppdrag, kurser med Keith Mathews och Henrik Vilendal, kennelträffar, fullmäktige SSRK, jägarexamen och bössa till Ewa, funktionärsinsatser, mera hundträningar, ännu mera funktionärsjobb och slutligen en husförsäljning.

Det mesta är positivt, men under året så har ett beslut växt fram angående yngsta flockmedlemmen Blayke. Han är en läcker hund på alla vis och har extremt goda jaktliga egenskaper. Tyvärr finns inte kemin där. Det där med ”kemi” används ibland när man inte riktigt kan sätta fingret på något som inte fungerar. I vårt fall handlade det om kontakt. Han har rymt en handfull gånger, varav två har slutat med polishämtning. Vi har saknat ”hundmyset” med honom och den där sköna känslan när hunden söker kontakt och vill vara till lags. Ewa har kämpat vecka in och vecka ut i en brant uppförsbacke – till slut började hon tappa glädjen i hundträningen. Tack och lov har vi fantastiska uppfödare och Helena/Fredrik erbjöd sig att ta hem honom på prov för att ge honom en ny chans med miljöbyte, andra hundar i flocken och nya handlers. Det gick kanonbra och kennel Reedsweepers köpte tillbaka Blayke för vidareutbildning och fortsatt karriär inom jakt. Det känns givetvis som ett misslyckande från vår del, men ibland måste man ta tuffa beslut som i längden blir rätt.

Efter att ha sålt hus (och en hund) så hade vi bara ett litet problem till. Vart ska vi bo? Efter en hel del funderande och sökande så fann vi en gård i Sörmland med mark för hundträning och småviltsjakt samt möjlighet att sätta vår egen prägel (läs renoveringsobjekt). 20 augusti går flyttlasset!