Karlsson har varit på kurs två helger på raken och fått fantastiskt fint beröm. Det finaste berömmet kom från Kicki Pilenås som sade att hon aldrig tidigare sett ett mer perfekt sökarbete under en av övningarna. Hädanefter kommer hon ranka jaktlabbars sökarbete utifrån om de kan ”göra en Karlsson”.


Kicki beskrev innan sökövningen vad hon ville se. Att hunden håller sig kvar i området. Att den startar med att jaga av området snabbt och effektivt med näsan påslagen. För om det ligger en påskjuten and där så får hunden sannolikt vittring direkt. Om ingen tydlig vittring upptäcks så ska hunden sänka farten och arbeta allt mer noggrant. Sista fasen i avsökningen ska hunden ”dammsuga” varje kvadratdecimeter som en ivrig spaniel. Helst ska handlern inte behöva repetera sökkommandot hela tiden och störa hunden eller jakten. Sen kom Karlsson och visade exakt vad hon menade! 🙂

Kursen med Rita Kökeny skulle varit på ÖKL/EKL men var av någon okänd anledning snarare NKL/mot ÖKL. Vi lärde oss kanske därför inte så mycket nytt men fick ändå två dagar med upplägg och aktivitet som var kul. Roligt även när feedbacken består av ”brilliant” och ”excellent”. Det är vi inte vana vid! Under Ritas avslutande walkup så blev det en del riktigt snygga blinda apporter där Karlsson visade att han nog är mogen för A-prov i höst. Om sanningen ska fram så gjorde vi även några dåliga insatser också på en av dagarna. Fast det får främst föraren ta på sig då han var uppe lite för länge kvällen innan. Helt klart måste jag höja min lägstanivå och inte vara så ojämn som handler. När jag på tå så ställer Karlsson upp!