Det här har varit en av de mest aktiva sommarperioder jag upplevt. Kanske lite för mycket av allt. Grillen har tänts nästan varje kväll och både en och annan öl och glas vin har slunkit ned i samma veva. Vi behöver nog ta ledigt för att vila upp oss efter semestern…


Det har dykt upp oplanerade hundträningar och events hela tiden utöver det som redan var inbokat. Och vi har inte velat tacka nej till nånting – det har bara varit fantastiskt roliga saker under hela Juli. Kennelträff i två dagar Örebro, viltträning och vatten Sala, Träningar på Lilla Träskaten, Flera träningar med övernattning och lite fest runt om i Sverige, Walkup, Skyttelektioner med hagel Nyköping, dykandsträning och båtapportering Östhammar, viltträning Ljusterö, Teckenträning Nynäshamn.


Hundarna har gått fantastiskt bra och vi har tänjt gränserna rejält med olika svårigheter. Det som har blivit lidande är detaljerna och noggrannheten. Såhär mycket gruppträning är inte bra under uppbyggnaden. Nu är det två veckor kvar innan ett stort working test i Bodarna/Gagnef. Under två dagar ska vi avverka 10 stationer i öppenklass. ”Kaxigt” sa någon – och refererade till åldern på unghunden. Det tycker inte jag. Om man kommit lite längre så finns ingen anledning till att testa av en nivå som ligger under ens potential på ett inofficiellt prov. Men vi har ingen som helst förhoppning att vinna eller att komma högt placerade. Vi åker främst dit för att ha trevligt och umgås. I tävlingsdelen så kommer vi hantera varje station som en egen utmaning – man startar med 20 poäng vid varje station och nollas man så har man 20 nya friska poäng att erövra på nästa station.

De kommande 2 veckorna så gäller enbart egenträning med begränsat avstånd på signaler och maximal fokus på detaljer i utförandet. Vi kommer försöka träna varannan kväll men variera oss på liknande sätt som man tränar bodybuilding där man vilar de olika muskelgrupperna och inte kör samma muskel varje dag. Markeringar omgång ett, Linjetag/Sök omgång 2, Teckenträning omgång 3 och sen markeringar igen omgång 4 osv. Vi tränar dock ALLTID på lydnad med kontakt/inkallning/stadga/följsamhet och avlämningar.