Karlssons utvecklingskurva är otroligt brant och vi är just nu väldigt nöjda och stolta över honom. Det handlar ibland bara om enkla saker som att hämta fågel snabbt och effektivt på en gräsmatta. Till att stå mitt i en skyttelinje och änderna rasar ned i vassen som ett andregn runt omkring – och ändå välja ut RÄTT fågel att fokusera på – i de flesta fall en skadad and som dyker eller gömmer sig.

Största utmaningen är att lära honom att fungera som eftersökshund i långa och trånga vassar (ibland uppåt 6 timmar). Det är först nu slutet av säsongen som vi börjar se bra resultat på den fronten. Vårt mål är att forma en allsidig jakthund som klarar apportering, stötning och eftersök. Dessutom kommer han få chansen att visa upp sig på jaktprov. Vi tycker det är lite tråkigt med polariseringen som breder ut sig. Provhund och jakthund borde egentligen inte vara två olika saker – vad är då egentligen syftet med prov? Det är väl illa nog att man skiljer på jaktlabbar och ”vanliga” labbar…

Njut av hösten. det gör vi!