Hösten har rivstartat med andjakter, eftersök och hovapporter. Ja – vi är ju kungliga hovapportörer per definition i år igen då HMS Konungen lite oväntat dök upp igen. smiley

Årets inledande jakter har varit ruskigt bra i alla avseenden. Hundarna (i synnerhet Freddy) har märkbart lyft sig, och att föra dem är en ren fröjd. Ingen apport har hittills varit för svår.

Fast det gäller ju att även föraren lyfter sig och inte sitter och sover. Jag blev nog lite nonchalant på ett av passen där vi satt på ett bra ställe med god översikt. Det var bekvämt under tallen på ”tre-ben-stolen” och änderna föll ned i lagom takt. Freddy och Alissa fick hämta ungefär varannan fågel via ett tyst uttalande av deras namn efter en koll på vem som bäst markerat fågeln. Jag behövde inte ens rikta in hundarna. Plötsligt knallade Freddy då han nog tyckte att jag satt och halvsov och inte riktigt var med (vilket tyvärr stämde…). Men andra gången han försökte sticka så var jag beredd – sen fick Alissa hämta resten av fåglarna. Vilket gjorde att Freddy var extremt uppmärksam på husses signaler resten av dagen. ha ha smiley

Till och med eftersöken har blivit kul med egen bössa och lite adrenalin när fåglarna stöts ur vassen. Vi längtar redan till nästa tillfälle. Fast just nu håller vi tummar och tassar att vi kommer med på A-provet den 12 sep…

Ha dé