Söndag morgon. Den officiella hockeysäsongen startar med ett fystest kl. 13.00. Den kommer ge svar på hur karaktären är i laget. Har de latat sig – eller har man tagit ansvar för sin egen träning.

En lärarinna i klassisk balett fick en gång besvara frågan vad som skiljer en prima ballerina från en ballerina. Hon svarade: ”En prima ballerina måste vara perfekt”. Den som ställde frågan kontrade: ”Men ingen är perfekt”. Då svarade balettlärarinnan: ”Hon måste vara perfekt”.

Just den inställningen är något man efter bästa förmåga alltid ska sträva efter, såväl off-ice som på isen. Att samla på perfekta träningar där varje repetition har betydelse och där ”dagens” träningspass är det viktigaste av alla träningspass. Då kommer grabbarna att lära kroppen att välja smarta lösningar i en verklighet där djungelns lag ibland råder och där förutsättningarna ofta är långt ifrån perfekta. Denna inställning kan givetvis appliceras på hundträning.

Just nu nöjer Dogge sig med en perfekt start på den första dagen i av resten av sitt liv