SMS: -”Tjena ! Skyddsjakt på ringduva över ärtåker hos oss imorgon bitti 04.30 ! Kan du vara med?”

Har Elvis polisonger? Är påven katolik? smiley Såklart bössa och hundar skall rastas!

Väckarklockan ringde 02:45 och efter ett alldeles för litet antal sovtimmar så bar det av (kom på mitt i natten att jag inte hade löst jaktkort – men det ordnade sig via internet). Samling 04:15 efter en knapp timmes bilresa. Lite fika och planering. Transport till ärtåkern. Utsättning av skyttar. Genomgång av skjutriktningar och sen eldtillstånd. Ett gömsle byggdes på 2 minuter och sedan var det bara att vänta.

Gissa om hundarna var spända. Fast efter någon timme så slappnade Freddy av och började pyssla med annat. Alissa gav dock aldrig upp, och hon hjälpte till att hålla utkik hela tiden.

Men sen fick Freddy chansen att apportera en skadeskjuten duva som var lite livlig. Efter den fajten (som slutade med att halva gömslet var dekorerat med dun) så vaknade han till. Efter det intermezzot så satt/låg han lika fint som när någon skär upp ost hemma i köket. Sådär superfint som bara en labbe kan sitta när den verkligen vill vara till lags…

Det blev ett femtontal ringduvor och en del viltspotting. Rådjur, grävling och hare skymtade i morgondimman. Ackompanjerade av flog med grågäss och en del skräniga kajsvärmar.

Två lyckliga arbetande hundar efter en gudomlig jaktmorgon.