Nu har det gått troll i våra B-prov. På provet igår sitter markeringar och dirigeringar som en smäck både på land och i vatten. Vattendirigeringen föranledde t.o.m. en liten spontanapplåd från publiken.

Vad hände?! Freddy pep och grymtade, högt och kraftfullt. Han sprang planlöst omkring i sökområdet som en robot (lyset var tänt, men ingen var hemma). Pipen var inga nervösa ”jag vill arbeta pip”. Det var mer dova grymtningar som från en sämre p-rulle (ynf…), kombinerat med små ”jag saknar dig pip”.

På samlingen var Freddy lite extra intresserad av en tik. Inget ont i det, men det visade sig att denna tik skulle bli vår parkamrat. Första övningen var lätt, med markering/dirigering på land. Sen var det dags för en förflyttning… Freddy gick vid sidan av mig, MEN som en ostkrok där både rumpa och nos pekade bakåt. Jag trodde inte en hund kunde vrida sig på detta vis. Han gick perfekt fot, utan att gå fot! Resten av provet släppte han inte tiken med blicken. Så fort hon var längre bort än 3 m så började han pipa. Freddy hade inte ens koll på skytten trots att vi gick närmast honom hela provet.

Sökarbetet var en katastrof. Freddy sprang omkring planlöst, dreglande med hög nos och kom regelbundet in tom för att kolla om tiken satt kvar. Han fick in 3st vilt, men det var nog bara en slump att han råkade snubbla på dem.

Ingen skugga över tiken. Jag har ingen aning om den löpte eller har en flockmedlem som löpt. Freddy har tidigare visat sig vara överkänslig för tikar som ligger på gränsen till löp och det är tyvärr bara att konstatera att det är lika viktigt med lottningen av parkamrat som att träna hårt…

Provmarker, funkisar och domare var riktigt bra i Vingåker. Ett bra upplagt prov med väl anpassad svårighetsgrad för klassen. Rekommenderas varmt.

Vad fick vi för pris. Ingen aning. Det blev ingen etta iallafall. Vi åkte hem direkt utan att kolla.

Int fan e ja bitter…

/Benke (gästskribent)