Idag fick Freddy ett andrapris på B-provet i Bro. Det var en stor seger för oss. (I höstas nollade vi två B-prov på grund av tveksamheter i sökarbetet. Han hängde bl.a. över viltet och saknade spontanitet).

Efter att ha vilat från vilt hela vintern så har ”problemen” helt plötsligt försvunnit. Vi var väldigt nära ett förstapris som tyvärr brast på förarslarv vid markeringsarbetet. Men det gjorde ingenting – för det är lätt att fixa till.

Sammanfattande kritik: -”En trevlig labradorhane med många utmärkta retreiveregenskaper. Gör ett utmärkt fältarbete och har fina apporteringar.”

Förutom det överraskande fina sökarbetet Freddy gjorde så var det en fröjd att föra honom idag. Han var lyhörd, ställde upp på alla stopp och dirigeringar med stort hjärta och massor av ”will to please”. Vi sänder ett extra tack till Peggy som återigen gett oss ett par viktiga pusselbitar i träningen.

Fast jag skäms att berätta att vi endast tränat på Peggys sidodirigeringar två gånger innan provet. Freddy fattade nu direkt vad jag vill. Undrar hur bra han kan bli om husse också satsar lite mer seriöst… smiley