Freddy och jag startade på vårt första mocktrial idag och lyckades bli placerade på prispallen i debuten. Visserligen var det upplagt lite enklare för att inte skrämma oss nybörjare, men på grund av den höga kvaliten på startfältet så höjdes ribban ganska snabbt och sista apporterna gjordes på elitnivå. Man passade även på att pröva att döma på ett lite förenklat vis där inga kvalitetspriser utgick. Max 4 hundar kunde kvalificera sig som vinnare och dessa fyra rangordnades slutligen i en spännande final (med reservation för missuppfattningar från undertecknad).

Mocktrial 15 feb – Ekerö Inofficiellt
För att få fler som vågar starta på A-prov tänkte vi ordna en dummy-trial för hundar och förare som inte tidigare har startat på A-prov eller dummy-trial. Klassen bedöms enligt reglerna för A-prov ekl men provet görs lättare. Inga kvalitetspriser 0,3,2 eller1. 1 gravt fel diskvalificerande. De 4 bästa hundarna placeras 1:a, 2:a, 3:e. 4:e vinnare. Så som vi vill ha A-provregler i framtiden.
Domare: Åke Liedgren, Bengt Bernas”

Det här var skitkul och gav mersmak. Domarna var kanske lite väl snälla mot mig idag då en hel del högljudd handling förekom. smiley Det skall vi dock träna bort innan det blir skarpt.

Mvh/Benke (gästskribent)