Luciahelgen kröntes med en resa till USA för att se proffshockey (NHL) och insupa lite julstämning. Det började inte så bra. Bagaget kom inte med vid bytet av plan i Amsterdam… så första dygnet blev lite ofräscht. Men resan blev fantastisk på alla vis ändå.

Julskyltningen på femte avenyn är helt makalös. Vi gick säkert flera mil upp och ned på Manhattan och glodde storögt på alla kreationer.

Blog Image

Den här skyltdockan skulle även hundarna uppskattat. he he smiley

Blog Image

Cartier slog in hela sitt hus. Undrar vad det paketet kostar?

Blog Image

Utsikten från Empire state building är storslagen. Till och med skyskraporna bredvid ser små ut…

Blog Image

Proffshockeyn i USA innehåller en del slagsmål. Det ser dock oftast värre ut än var det är. Det liknar mest en fejkfight typ ”american wrestling” och är en del av showen. Tyvärr så importerar vi företeelsen, men missar att detta mest är show.

Blog Image

Spelarna värmde upp innan match – och det gjorde publiken oxå.

Blog Image

Till min förskräckelse hittade jag några kvarglömda skarpa patroner till apportkastaren i min rockficka i slutet av helgen. Rocken blev skannad i minst 5 stycken säkerhetskontroller. Två på Arlanda. Två i Amsterdam, samt en i Empire state building. INGA VARNINGSKLOCKOR RINGDE! Tack gode gud för det. Det hade inte varit roligt att försöka förklara patronernas användningsområde för någon säkerhetsofficer på homeland security. Puuuuh! smiley Fast samtidigt undrar man hur bra dessa säkerhetskontroller egentligen är. Hmmm?

Hundarna? De hade en kanonhelg med Ewas föräldrar. Massor med promenader, kaninspotting i Solna, ostmutor och sänggos. Inga sorger där inte.

Mvh/Benke (gästskribent)