Efter en intensivkurs fre-sön så har man skaffat behörighet att vifta med en hagelspruta. Alla rätt på teoriprovet, och bara kalasbra provskjutningsserier under lördagen. Vad hjälpte det… När det var dags att skjuta upp så satt alla pefekt i ”femman” på älgbanan (jag som nog aldrig kommer att sitta på älgpass). MEN hagelprovet blev en rysare med EN bom, EN direktträff och sedan FYRA missade förstaskott – med minsta möjliga marginal så blev det lyckligtvis träff ändå på andraskotten. PUUH! Det var ganska nära en omskjutning. Dåliga tävlingsnerver?

Blog Image

Nu börjar det svåra. Att välja bössa… en gammal hederlig side by side, en svindyr drilling, en hagelbock eller varför inte en halvautomat. Pumphagelbössa ser väl bra ut i amerikanska filmer? Nja – det blir nog en bock 12/76 av italienskt snitt. Att ibland kunna ställa upp som skytt på prov och även vistas på större jakter med en säker vapenhantering uppskattas nog av deltagarna.

Mvh/Benke (gästskribent)